Ingredienser
-
2000 g rödbetsstrimlorfrysta
-
2000 g potatis-lökblandningfryst
-
500 g pulled havreNyhtökaura, naturell
-
400 g vita bönorkonserverade
-
200 g vegansk riven ost
-
1 l havregrädde 15% glutenfri
-
8 dl osötad sojadryck
-
60 g majsstärkelse
-
30 g vitlökskross
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
4 g torkad timjan
-
6 g paprikapulver
-
4 g krossad svartpeppar
-
10 g joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,000 kg
Vegansk
Allergener: soja, ärt
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 gram): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ihop rödbetsstrimlor, potatis-lökblandning, riven vegansk ost, pulled havre och vita bönor. Fyll blandningen i en smord form (1/1GN 65). Blanda sojadrycken med havregrädden. Tillsätt grönsaksbuljongpulver, majsstärkelse, salt och kryddor. Häll i formen. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i ca. 50 minuter.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på rödbetsfrestelse med pulled havre med kalltillredningsmetoden finns här.