Rödbets-baljhavrefrestelse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1000 g Havregrädde
800 g Osötad sojadryck
60 g Kallsvällande stärkelse
30 g Vitlökskross
40 g Grönsaksbuljongpulver
6 g Paprikapulver
4 g Torkad timjan
4 g Krossad svartpeppar
10 g Joderat salt
200 g Vegansk riven ost
2000 g Rödbetsstrimlor fryst
2000 g Potatis-lökblandning fryst
500 g Baljhavre Nyhtökaura, naturell
400 g Vita bönor konserverade

Näringsvärden

113,58 kcal / 475,21 kJ
Energi
4,14 g
Fett
1,09 g
Mättat fett
11,97 g
Kolhydrater
2,12 g
Kostfiber
5,57 g
Protein
0,64 g
Salt
Skriv ut

Rödbets-baljhavrefrestelse

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten,soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS

OBS! Havregrädde innehåller gluten mindre än 100 mg/kg, vilket lämpar sig för de flesta celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 gram): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät upp alla ingredienserna färdigt. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Om du använder frysvaror, tempera dem över natten i kylen. Blanda sojadrycken med havregrädden. Tillsätt stärkelsen i vätskan genom att vispa kraftigt. Tillsätt kryddor och riven vegansk ost. Sätt till rödbetsstrimlor, potatis-lökblandning, baljhavre och vita bönor i blandningen. Häll blandningen i en smord form (1/1 GN 65). Grädda med kombifunktion (50% ånga) i 160oC, tills rättens inre temperatur uppnår +80oC.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Kryddig bönsoppa
ranskalainen linssikeitto
seuraava
Tomatlinssoppa med aioli
edellinen
Kryddig bönsoppa
ranskalainen linssikeitto
seuraava
Tomatlinssoppa med aioli