Ingredienser
-
3 l vatten
-
1600 g blandade bönorkonserverade
-
1200 g potatistärningarkokta
-
1000 g tomatkross
-
800 g blandade rotsaker i strimlorfryst
-
800 g majs
-
50 g rypsolja
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
40 g socker
-
30 g vitlökskross
-
30 g osötad citronsaft
-
6 g spiskummin
-
6 g krossad svartpeppar
-
6 g joderat salt
-
3 g torkad oregano
-
40 g persiljafryst
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,950 kg
Vegansk
Allergener: Inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtycket för en portion (400 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser förutom persiljan i en gryta och koka på mild värme i 30 minuter. Tillsätt persiljan. Smaka av rätten.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på kryddig bönsoppa med kalltillredningsmetoden finns här.