Bondbönsmakaronilåda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1200 g fullkornsmakaroni
300 g löktärningar
800 g Tarhurin papu -bondbönskross mörk (färsk)
3.5 l vatten
1 l havregrädde 15% glutenfri
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
100 g kikärtsmjöl
10 g joderat salt
20 g vitlökspulver
5 g lökpulver
5 g paprikapulver
2 g torkad timjan
6 g krossad svartpeppar

Näringsvärden

123,41 kcal / 516,36 kJ
Energi
3,17 g
Fett
0,68 g
Mättat fett
17,29 g
Kolhydrater
2,85 g
Kostfiber
5,36 g
Protein
0,54 g
Salt
Skriv ut

Bondbönsmakaronilåda

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Blanda ihop makaroner, löktärningar och Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt. Häll blandningen i en smord form (GN1/1 65). Blanda ihop vatten, havregrädde, grönsaksbuljongpulver, salt och kryddor. Häll spadet i formen med makaronerna. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i 50-60 minuter.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Shepherd’s pie
seuraava
Lins-potatisfrestelse
edellinen
Shepherd’s pie
seuraava
Lins-potatisfrestelse