Ingredienser
-
1200 g fullkornsmakaroni
-
300 g löktärningar
-
800 g Tarhurin papu -bondbönskross mörk (färsk)
-
3.5 l vatten
-
1 l havregrädde 15% glutenfri
-
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
100 g kikärtsmjöl
-
10 g joderat salt
-
20 g vitlökspulver
-
5 g lökpulver
-
5 g paprikapulver
-
2 g torkad timjan
-
6 g krossad svartpeppar
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete
Märkningar: L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Blanda ihop makaroner, löktärningar och Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt. Häll blandningen i en smord form (GN1/1 65). Blanda ihop vatten, havregrädde, grönsaksbuljongpulver, salt och kryddor. Häll spadet i formen med makaronerna. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i 50-60 minuter.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.