Ingredienser
-
2000 g mjölkfri potatismospelletterfrysta
-
4 dl osötad sojadryck
-
5 g joderat salt
-
200 g löktärningar
-
50 g rypsolja
-
800 g tomatkross
-
100 g tomatpuré
-
6 dl vatten
-
800 g sojakrosskokt
-
400 g svarta bönorkonserverade
-
200 g riven morot
-
200 g soltorkad tomat i strimlor
-
30 g balsamvinäger
-
25 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
20 g vitlökskross
-
10 g socker
-
4 g krossad svartpeppar
-
2 g torkad timjan
-
2 g paprikapulver
-
8 g joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 260 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 5,100 kg
Vegansk
Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs
Klimatavtrycket för en portion (260 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Tillred först potatismoset. Häll potatismospelletter i en GN1/1-65 mm form. Tillsätt salt och sojadryck. Grädda i ugn med kombifunktion utan lock i ca. 20 min. Rör om moset.
Tillred därefter sojakross-svartbönssåsen. Fräs löken en stund i rypsoljan. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen i grytan och låt koka i ca. 10 minuter på mild värme. Smaka av. Häll såsen i bottnet på en smord form (GN 1/1 65). Klicka ut potatismoset ovanpå såsen och grädda i 170 oC med kombifunktion i ca. 45 minuter.