Rödbetsfrestelse med pulled havre

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2000 g rödbetsstrimlor frysta
2000 g potatis-lökblandning fryst
500 g pulled havre Nyhtökaura, naturell
400 g vita bönor konserverade
200 g vegansk riven ost
1 l havregrädde 15% glutenfri
8 dl osötad sojadryck
60 g majsstärkelse
30 g vitlökskross
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
4 g torkad timjan
6 g paprikapulver
4 g krossad svartpeppar
10 g joderat salt

Näringsvärden

113,58 kcal / 475,21 kJ
Energi
4,14 g
Fett
1,09 g
Mättat fett
11,97 g
Kolhydrater
2,12 g
Kostfiber
5,57 g
Protein
0,64 g
Salt
Skriv ut

Rödbetsfrestelse med pulled havre

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,000 kg

Vegansk

Allergener: soja, ärt
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 gram): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ihop rödbetsstrimlor, potatis-lökblandning, riven vegansk ost, pulled havre och vita bönor. Fyll blandningen i en smord form (1/1GN 65). Blanda sojadrycken med havregrädden. Tillsätt grönsaksbuljongpulver, majsstärkelse, salt och kryddor. Häll i formen. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i ca. 50 minuter.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på rödbetsfrestelse med pulled havre med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Bondböns-pastaform
seuraava
Shepherd’s pie
edellinen
Bondböns-pastaform
seuraava
Shepherd’s pie