Spenatpannkaka med äppel- och lingonkompott

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
Spenatpannkaka
500 g spenat fryst
125 g mjölkfritt margarin
1.5 l osötad sojadryck
500 g osockrad sojayoghurt
300 g halvgrovt vetemjöl
200 g kikärtsmjöl
20 g bakpulver
30 g socker
10 g joderat salt
Äppel- och lingonkompott
300 g lingon fryst
300 g äppeltärningar frysta
50 g socker
1300 g lingonsylt

Näringsvärden

462,61 kJ / 110,56 kcal
Energi
4,05 g
Fett
0,90 g
Mättat fett
12,62 g
Kolhydrater
2,12 g
Kostfiber
4,79 g
Protein
0,66 g
Salt
Skriv ut

Spenatpannkaka med äppel- och lingonkompott

Ingredienser

  • Spenatpannkaka

  • Äppel- och lingonkompott

Tillredning

Portionsstorlek: 150 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 3,000 kg

Vegansk

Allergener: soja, gluten, vete
Märkningar: L, M, V, So, A

OBS! Näringsvärdena för den här rätten gäller endast spenatpannkakan. Näringsvärdena för äppel-lingonkompott finns i det här receptet.

Klimatavtrycket för en portion (spenatpannaka 150 g, äppel-lingonkompott 100 g och potatismos 240 g): 0,4kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Flytta spenaten i god tid till kylen för att tina. Smält margarinet. Blanda ihop alla ingredienserna. Häll smeten i metallformar, täckta med bakplåtspapper (2xGN 1/1). Grädda i 165oC i ca. 30 minuter.

Blanda ihop alla ingredienserna till kompotten.

TIPS! I stället för kikärtsmjöl kan man använda inhemskt bondbönsmjöl till spenatpannkakan.

OBS! Receptet lämpar sig också för kalltillredningsmetoden om man lägger vikt vid temperaturen för det smälta margarinet, eller använder olja i stället för margarin.

Servera spenatpannkakan med äppel-lingonkompott och potatismos.

edellinen
Bondbönsbolognaise med spagetti
seuraava
Rotsakspurésoppa med vita bönor
edellinen
Bondbönsbolognaise med spagetti
seuraava
Rotsakspurésoppa med vita bönor