Seitanfärslimpa med skogssvampsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1000 g veteglutenmjöl
400 g kikärtsmjöl
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
4 g garam masala krydda
2 g ingefära
2 g chilipulver
2 g paprikapulver
4 g spiskummin
5 g lökpulver
10 g vitlökspulver
30 g sojasås
9 dl vatten
150 g rypsolja
Marinadi
20 g sojasås
50 g äppelvinäger
100 g tomatpuré
2 dl vatten
Metsäsienikastike
600 g skogssvamp i tärningar
60 g mjölkfritt margarin
200 g löktärningar
60 g halvgrovt vetemjöl
10 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
3 dl havregrädde 15% glutenfri
7 dl vatten
2 g torkad timjan
2 g krossad svartpeppar
7 g joderat salt

Näringsvärden

475,85 kJ / 113,73 kcal
Energi
6,90 g
Fett
0,47 g
Mättat fett
8,20 g
Kolhydrater
1,73 g
Kostfiber
3,88 g
Protein
1,63 g
Salt
Skriv ut

Seitanfärslimpa med skogssvampsås

Ingredienser

  • Marinadi

  • Metsäsienikastike

Tillredning

Portionsstorlek: 130 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 2,600 kg

Vegansk

Allergener: soja, gluten, vete
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A

OBS: Näringsvärdena som anges i det här receptet gäller endast seitanfärslimpan. Näringsvärdena för skogssvampsåsen framgår ur det här receptet.

Klimatavtrycket för en portion (seitanfärslimpa 130 g, skogssvampsås 100 g och kokt potatis 200 g): 0,4 g CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Seitanfärslimpa

Blanda ihop veteglutenmjöl, kikärtsmjöl och kryddor. Tillsätt ljumt vatten, sojasås och rypsolja. Knåda degen några minuter. Om degen känns för torr och hård, tillsätt litet vatten tills degen är lätt att forma, men ändå stadig. Forma två avlånga limpor. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över seitanfärslimporna. Marinera i åtminstone två timmar.

Vira seitanfärslimporna i folie, häll på marinaden och slut till foliepaketen. Grädda i 160oC i ca. 45 minuter. Öppna folien och fortsätt gräddningen ytterligare i 15 minuter.

OBS! Receptet lämpar sig som sådant för tillredning med kalltillredningsmetoden. Kom ihåg att lägga vikt vid ingrediensernas temperatur under tillredningen.

Skogssvampsås

Sila svamptärningarna och låt dem rinna av. Smält margarinet i en panna. Fräs löktärningarna och svampbitarna i margarinet, tills de fått litet färg. Sikta mjölet över pannan och vänd blandningen en stund tills mjölet blir litet brynt. Tillsätt vattnet litet i sänder under omröring. Tillsätt också grönsaksbuljongpulvret, havregrädden och kryddorna. Låt koka upp och smaka av såsen.

 

Servera med kokt potatis.

edellinen
Fullkornscouscous
ranskalainen linssikeitto
seuraava
Tomatlinssoppa med aioli
edellinen
Fullkornscouscous
ranskalainen linssikeitto
seuraava
Tomatlinssoppa med aioli