Tomatlinssoppa med aioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2400 g gröna konserverade linser
2 l vatten
1 l äppelsaft
1000 g tomatkross
600 g morotstärningar frozen
300 g löktärningar
100 g tomatpuré
60 g rypsolja
60 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
40 g osötad citronsaft
30 g vitlökskross
4 g torkad timjan
3 g lagerblad
3 g krossad svartpeppar
14 g joderat salt
Aioli
250 g osockrad sojayoghurt
150 g vegansk majonnäs
5 g vitlökskross

Näringsvärden

227,62 kJ / 54,40 kcal
Energi
1,25 g
Fett
0,14 g
Mättat fett
7,05 g
Kolhydrater
1,27 g
Kostfiber
2,95 g
Protein
0,62 g
Salt
Skriv ut

Tomatlinssoppa med aioli

Ingredienser

  • Aioli

Tillredning

Portionsstorlek: 350 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,000 kg

Vegansk

Allergener (soppan): inga allergener
Märkningar (soppan): L, M, G, V, Vs

OBS! Näringsvärdena för det här receptet gäller endast soppan. Näringsvärdena för aioli finns i det här receptet.

Klimatavtrycket för en portion (350 g soppa och 20 g aioli): 0,3 kg CO2 ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj linserna och låt dem rinna av. Mät upp alla ingredienser i en GN- form och grädda rätten i ugn med ångfunktion. Använd lock, blanda om emellanåt och fortsätt gräddningen tills rätten uppnått +80oC temperatur. Smaka av soppan.

Blanda ihop ingredienserna till aiolin. Servera med tomatlinssoppan.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Rödbetsfrestelse med pulled havre
seuraava
Lins-potatisfrestelse
edellinen
Rödbetsfrestelse med pulled havre
seuraava
Lins-potatisfrestelse