Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
300 g löktärningar
-
400 g champinjoner
-
40 g vitlökskross
-
100 g tomatpuré
-
2 l vatten
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
40 g dijonsenap
-
10 g socker
-
8 g paprikapulver
-
5 g krossad svartpeppar
-
2 g torkad timjan
-
1 g lagerblad
-
1000 g pulled havreNyhtökaura, naturell
-
3 dl havregrädde 15% glutenfri
-
150 g kryddgurka i tärningar
-
80 g majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med recept om 20 portioner: 4,000 kg.
Vegansk
Allergener: ärt, senap
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en för portion (200 g sås och 250 g potatismos): 0,2 kg CO2-ekv
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skiva champinjonerna. Fräs löktärningar och champinjonskivor i olja tills de fått lite färg. Tillsätt vitlök, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Koka i ca. 5 minuter på mild värme. Tillsätt pulled havre, havregrädde och gurktärningar och koka upp. Tillsätt majsstärkelsen, löst i en skvätt vatten och koka upp. Undvik att koka såsen för länge, så att inte baljhavren faller sönder i små bitar.
Servera med kokt potatis eller potatismos.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på baljhavrestroganoff med kalltillredning finns här.