Baljhavrestroganoff

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2 l Vatten
80 g Cold-water soluble starch
50 g Rypsolja
100 g Tomatpuré
40 g Dijonsenap
40 g Vitlökskross
40 g Grönsaksbuljongpulver
10 g Socker
8 g Paprikapulver
5 g Krossad svartpeppar
2 g Torkad timjan
1 g Lagerblad
1000 g Baljhavre
400 g Champinjoner konserverade
150 g Kryddgurka i tärningar
300 g Löktärningar
3 dl Havregrädde

Näringsvärden

393,77 kJ / 94,11 kcal
Energi
3,80 g
Fett
0,49 g
Mättat fett
5,84 g
Kolhydrater
1,14 g
Kostfiber
8,37 g
Protein
0,89 g
Salt
Skriv ut

Baljhavrestroganoff

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med recept om 20 portioner: 4,00 kg.

Vegansk

Allergener: gluten, senap
Märkningar: VEG, M, VS, A (senap)

Klimatavtrycket för en för portion (200 g sås och 250 g potatismos): 0,2 kg CO2-ekv

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Låt champinjonerna rinna av, skiva dem. Blanda stärkelsen i vattnet under kraftig vispning. Tillsätt olja, tomatpuré och kryddor. Tillsätt baljhavre, champinjoner, gurk- och löktärningar i såsen och blanda om. Koka i en kastrull på svag värme, eller grädda i ugn med kombifunktionen i 140oC (50% ånga) under lock. Rör om emellanåt. Fortsätt grädda tills rättens temperatur är +80C. Tillsätt havregrädde och fortsätt grädda tills serveringstemperaturen (+80oC) uppnås. Smaka av rätten.

Servera med kokt potatis eller potatismos.

edellinen
Bondbönsbolognaise med spagetti
seuraava
Spenat-ingefärssås med tofu
edellinen
Bondbönsbolognaise med spagetti
seuraava
Spenat-ingefärssås med tofu