Ingredienser
-
600 g skogssvamp i tärningarkonserverade
-
60 g mjölkfritt margarin
-
200 g löktärningar
-
60 g halvgrovt vetemjöl
-
10 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
3 dl havregrädde 15% glutenfri
-
7 dl vatten
-
2 g torkad timjan
-
2 g krossad svartpeppar
-
7 g joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 100 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 1,95 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete
Märkningar: L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (seitanlimpa 130 g, skogsvampsås 100 g och kokt potatis): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Sila svamptärningarna och låt dem rinna av. Smält margarinet i en panna. Fräs lökbitarna och svampbitarna i margarinet, tills de blir litet brynta. Strö vetemjölet på pannan och vänd om blandningen en stund tills mjölet blir litet brynt. Tillsätt vatten lite i sänder och rör om hela tiden. Tillsätt därefter grönsaksbuljongpulver, havregrädde och kryddor. Koka upp och smaka av.