Skogssvampsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
600 g skogssvamp i tärningar konserverade
60 g mjölkfritt margarin
200 g löktärningar
60 g halvgrovt vetemjöl
10 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
3 dl havregrädde 15% glutenfri
7 dl vatten
2 g torkad timjan
2 g krossad svartpeppar
7 g joderat salt

Näringsvärden

271,08 kJ / 64,79 kcal
Energi
4,22 g
Fett
1,06 g
Mättat fett
4,74 g
Kolhydrater
0,94 g
Kostfiber
1,28 g
Protein
0,62 g
Salt
Skriv ut

Skogssvampsås

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: ca. 100 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 1,95 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (seitanlimpa 130 g, skogsvampsås 100 g och kokt potatis): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Sila svamptärningarna och låt dem rinna av. Smält margarinet i en panna. Fräs lökbitarna och svampbitarna i margarinet, tills de blir litet brynta. Strö vetemjölet på pannan och vänd om blandningen en stund tills mjölet blir litet brynt. Tillsätt vatten lite i sänder och rör om hela tiden. Tillsätt därefter grönsaksbuljongpulver, havregrädde och kryddor. Koka upp och smaka av.

edellinen
Bön- och batatmafé
seuraava
Kryddig bönsoppa
edellinen
Bön- och batatmafé
seuraava
Kryddig bönsoppa