Ingredienser
-
50 g rypsolja
-
200 g löktärningar
-
2 g spiskummin
-
1 g chilipulver
-
4 g paprikapulver
-
100 g tomatpuré
-
1000 g tomatkross
-
5 dl vatten
-
4 g joderat salt
-
800 g kidneybönorkonserverade
-
400 g paprikastrimlorfryst
-
30 g vitlökskross
-
20 g socker
-
800 g seitan-kebabstrimlorVegem
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 180 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 3,500 kg
Vegansk
Allergener (såsen): gluten, vete
Märkningar (såsen): L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (sås 180 g och vetetortilla 80 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löktärningarna och de torra kryddorna en stund i rypsoljan. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, vatten, salt, bönor, paprikastrimlor, vitlökskross och socker. Koka på mild värme ca. 10 minuter. Tillsätt seitan-kebabstrimlorna och koka upp. Smaka av såsen.
Servera med tortillaplättar och aioli.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden. Recept på tortillaplättar med seitan-kebabtortilla med kalltillredningsmetoden finns här.