Rödbets-baljhavrefrestelse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2000 g rödbetsstrimlor frysta
2000 g potatis-lökblandning fryst
500 g baljhavre Nyhtökaura, naturell
400 g vita bönor konserverade
200 g vegansk riven ost
1 l havregrädde 15% glutenfri
8 dl osötad sojadryck
60 g majsstärkelse
30 g vitlökskross
40 g grönsaksbuljongpulver
4 g torkad timjan
6 g paprikapulver
4 g krossad svartpeppar
10 g joderat salt

Näringsvärden

113,58 kcal / 475,21 kJ
Energi
4,14 g
Fett
1,09 g
Mättat fett
11,97 g
Kolhydrater
2,12 g
Kostfiber
5,57 g
Protein
0,64 g
Salt
Skriv ut

Rödbets-baljhavrefrestelse

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,000 kg

Vegansk

Allergener: gluten,soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS

OBS! Havregrädde innehåller gluten mindre än 100 mg/kg, vilket lämpar sig för de flesta celiakikerna.

Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 gram): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ihop rödbetsstrimlor, potatis-lökblandning, riven vegansk ost, baljhavre och vita bönor. Fyll blandningen i en smord form (1/1GN 65). Blanda sojadrycken med havregrädden. Tillsätt grönsaksbuljongpulver, majsstärkelse, salt och kryddor. Häll i formen. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i ca. 50 minuter.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på rödbets-baljhavrefrestelse med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Bondböns-pastaform
seuraava
Shepherd’s pie
edellinen
Bondböns-pastaform
seuraava
Shepherd’s pie