Ingredienser
-
2000 g Rödbetsstrimlorfrysta
-
2000 g Potatis-lökblandningfryst
-
500 g BaljhavreNyhtökaura, naturell
-
400 g Vita bönorkonserverade
-
200 g Vegansk riven ost
-
1 l Havregrädde
-
8 dl Osötad sojadryck
-
60 g Majsstärkelse
-
30 g Vitlökskross
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
4 g Torkad timjan
-
6 g Paprikapulver
-
4 g Krossad svartpeppar
-
10 g Joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,0 kg
Vegansk
Allergener: gluten,soja
Märkningar: VEG, M, SO, VS
OBS! Havregrädde innehåller gluten mindre än 100 mg/kg, vilket lämpar sig för de flesta celiakikerna.
Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 gram): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ihop rödbetsstrimlor, potatis-lökblandning, riven vegansk ost, baljhavre och vita bönor. Fyll blandningen i en smord form (1/1GN 65). Blanda sojadrycken med havregrädden. Tillsätt grönsaksbuljongpulver, majsstärkelse, salt och kryddor. Häll i formen. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i ca. 50 minuter.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på rödbets-baljhavrefrestelse med kalltillredningsmetoden finns här.