Linslasagnette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3000 g tomatkross
2 l vatten
1 l havregrädde 15% glutenfri
500 g blandade rotsaker i strimlor frysta
1600 g gröna konserverade linser
300 g soltorkad tomat i strimlor
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
30 g socker
20 g vitlökskross
6 g torkad basilika
6 g krossad svartpeppar
12 g joderat salt
800 g fullkornslasagnette
200 g vegansk riven ost

Näringsvärden

105,60 kcal / 441,84 kJ
Energi
3,28 g
Fett
0,85 g
Mättat fett
13,93 g
Kolhydrater
1,87 g
Kostfiber
3,74 g
Protein
0,48 g
Salt
Skriv ut

Linslasagnette

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,000 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (lasagnette 400 g): 0,4 kg CO2-ekv

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Sila och skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda ihop tomatkross, vatten, havregrädde, rotsaksstrimlor, linser, soltorkad tomat, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Häll torr lasagnette i en smord form (1/1 GN65). Häll på tomatsåsen och blanda om. Strö vegansk riven ost över ytan och grädda med kombifunktion i ugn 160oC i ca. en timme.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept för linslasagnette med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Lins-potatisfrestelse
seuraava
Frestelse med rökt tofu
edellinen
Lins-potatisfrestelse
seuraava
Frestelse med rökt tofu