Ingredienser
-
3000 g tomatkross
-
2 l vatten
-
1 l havregrädde 15% glutenfri
-
500 g blandade rotsaker i strimlorfrysta
-
1600 g gröna konserverade linser
-
300 g soltorkad tomat i strimlor
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
30 g socker
-
20 g vitlökskross
-
6 g torkad basilika
-
6 g krossad svartpeppar
-
12 g joderat salt
-
800 g fullkornslasagnette
-
200 g vegansk riven ost
Tillredning
Portionsstorlek: 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 8,000 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete
Märkningar: L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (lasagnette 400 g): 0,4 kg CO2-ekv
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Sila och skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda ihop tomatkross, vatten, havregrädde, rotsaksstrimlor, linser, soltorkad tomat, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Häll torr lasagnette i en smord form (1/1 GN65). Häll på tomatsåsen och blanda om. Strö vegansk riven ost över ytan och grädda med kombifunktion i ugn 160oC i ca. en timme.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept för linslasagnette med kalltillredningsmetoden finns här.