Kryddig bönsoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3 l vatten
1600 g blandade bönor konserverade
1200 g potatistärningar kokta
1000 g tomatkross
800 g blandade rotsaker i strimlor
800 g majs
50 g rypsolja
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
40 g socker
30 g vitlökskross
6 g spiskummin
6 g krossad svartpeppar
3 g torkad oregano
6 g joderat salt
40 g persilja fryst

Näringsvärden

368,14 kJ /87,99 kcal
Energi
1,63 g
Fett
0,21 g
Mättat fett
12,95 g
Kolhydrater
3,19 g
Kostfiber
3,54 g
Protein
0,51 g
Salt
Skriv ut

Kryddig bönsoppa

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: ca. 400 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,950 kg

Vegansk

Allergener: Inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtycket för en portion (400 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mät upp alla ingredienser förutom persiljan i en GN-form. Tillred i ugn med ångfunktion under lock. Rör om emellanåt. Fortsätt gräddningen tills rättens temperatur är +80oC.Tillsätt persiljan och smaka av.

OBS! Rätten lyckas bäst om man tillsätter vätskan i soppan så sent som möjligt.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Lins-masalasoppa
seuraava
Rödbetsfrestelse med pulled havre
edellinen
Lins-masalasoppa
seuraava
Rödbetsfrestelse med pulled havre