Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
300 g Löktärningar
-
400 g Champinjoner
-
40 g Vitlökskross
-
100 g Tomatpuré
-
2 l Vatten
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
40 g Dijonsenap
-
10 g Socker
-
8 g Paprikapulver
-
5 g Krossad svartpeppar
-
2 g Torkad timjan
-
1 g Lagerblad
-
1000 g BaljhavreNyhtökaura, naturell
-
3 dl Havregrädde
-
150 g Kryddgurka i tärningar
-
80 g Majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med recept om 20 portioner: 4,00 kg.
Vegansk
Allergener: gluten, senap
Märkningar: VEG, M, VS, A (senap)
Klimatavtrycket för en för portion (200 g sås och 240 g potatismos): 0,2 kg CO2-ekv
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skiva champinjonerna. Fräs löktärningar och champinjonskivor i olja tills de fått lite färg. Tillsätt vitlök, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Koka i ca. 5 minuter på mild värme. Tillsätt baljhavre, havregrädde och gurktärningar och koka upp. Tillsätt majsstärkelsen, löst i en skvätt vatten och koka upp. Undvik att koka såsen för länge, så att inte baljhavren faller sönder i små bitar.
Servera med kokt potatis eller potatismos.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på baljhavrestroganoff med kalltillredning finns här.