Baljhavrestroganoff

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g Rypsolja
300 g Löktärningar
400 g Champinjoner
40 g Vitlökskross
100 g Tomatpuré
2 l Vatten
40 g Grönsaksbuljongpulver
40 g Dijonsenap
10 g Socker
8 g Paprikapulver
5 g Krossad svartpeppar
2 g Torkad timjan
1 g Lagerblad
1000 g Baljhavre Nyhtökaura, naturell
3 dl Havregrädde
150 g Kryddgurka i tärningar
80 g Majsstärkelse

Näringsvärden

393,77 kJ / 94,11 kcal
Energi
3,80 g
Fett
0,49 g
Mättat fett
5,84 g
Kolhydrater
1,14 g
Kostfiber
8,37 g
Protein
0,89 g
Salt
Skriv ut

Baljhavrestroganoff

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med recept om 20 portioner: 4,00 kg.

Vegansk

Allergener: gluten, senap
Märkningar: VEG, M, VS, A (senap)

Klimatavtrycket för en för portion (200 g sås och 250 g potatismos): 0,2 kg CO2-ekv

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skiva champinjonerna. Fräs löktärningar och champinjonskivor i olja tills de fått lite färg. Tillsätt vitlök, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Koka i ca. 5 minuter på mild värme. Tillsätt baljhavre, havregrädde och gurktärningar och koka upp. Tillsätt majsstärkelsen, löst i en skvätt vatten och koka upp. Undvik att koka såsen för länge, så att inte baljhavren faller sönder i små bitar.

Servera med kokt potatis eller potatismos.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på baljhavrestroganoff med kalltillredning finns här.

Aioli
edellinen
Aioli
Kylmä savupaprikakastike
seuraava
Kall rökpaprikasås
Aioli
edellinen
Aioli
Kylmä savupaprikakastike
seuraava
Kall rökpaprikasås