Ingredienser
-
3500 g Vitkål i strimlor
-
200 g Löktärningar
-
50 g Rypsolja
-
400 g Korngrynhela, förkokta
-
700 g BaljhavreNyhtökaura, naturell
-
3 l Vatten
-
200 g Mörk sirap
-
50 g Grönsaksbuljongpulver
-
30 g Vitlökskross
-
8 g Joderat salt
-
4 g Krossad svartpeppar
-
2 g Torkad timjan
-
Rårörda lingon
-
250 g Lingon
-
50 g Socker
Tillredning
Portionsstorlek: 350 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,0 kg
Vegansk
Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS
Klimatavtrycket för en portion (350 g kållåda och 20 g rårörda lingon): 0,2 CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Blanda ihop strimlad kål, löktärningar, rypsolja, korngryn och baljhavre. Häll i en smord form (GN 1/65). Koka upp vattnet och tillsätt sirap, salt, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Häll spadet i formen med kålblandningen och blanda om. Grädda kållådan först i 160oC med kombifunktion (50% ånga) i 50 min, grädda sedan utan ånga ännu i 30 min.
Rårörda lingon
Blanda sockret med de upptinade lingonen. Servera med baljhavrekållådan.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden. Recept på baljhavrekållåda med kalltillredningsmetoden finns här.