Baljhavrekållåda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3500 g Vitkål i strimlor
200 g Löktärningar
50 g Rypsolja
400 g Korngryn hela, förkokta
700 g Baljhavre Nyhtökaura, naturell
3 l Vatten
200 g Mörk sirap
50 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Vitlökskross
8 g Joderat salt
4 g Krossad svartpeppar
2 g Torkad timjan
Rårörda lingon
250 g Lingon
50 g Socker

Näringsvärden

72,95 kcal / 305,22 kJ
Energi
1,62 g
Fett
0,18 g
Mättat fett
9,11 g
Kolhydrater
1,84 g
Kostfiber
4,36 g
Protein
0,58 g
Salt
Skriv ut

Baljhavrekållåda

Ingredienser

  • Rårörda lingon

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 350 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 7,0 kg

Vegansk

Allergener: gluten
Märkningar: VEG, M, VS

Klimatavtrycket för en portion (350 g kållåda och 20 g rårörda lingon): 0,2 CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Blanda ihop strimlad kål, löktärningar, rypsolja, korngryn och baljhavre. Häll i en smord form (GN 1/65). Koka upp vattnet och tillsätt sirap, salt, grönsaksbuljongpulver och kryddor. Häll spadet i formen med kålblandningen och blanda om. Grädda kållådan först i 160oC med kombifunktion (50% ånga) i 50 min, grädda sedan utan ånga ännu i 30 min.

Rårörda lingon

Blanda sockret med de upptinade lingonen. Servera med baljhavrekållådan.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden. Recept på baljhavrekållåda med kalltillredningsmetoden finns här.

edellinen
Frestelse med rökt tofu
seuraava
Seitankebabtortilla
edellinen
Frestelse med rökt tofu
seuraava
Seitankebabtortilla