Ingredienser
-
1000 g gröna konserverade linser
-
3500 g potatis-lökblandningfryst
-
500 g palsternacka i strimlorfryst
-
2 l havregrädde 15% glutenfri
-
150 g tomatpuré
-
30 g majsstärkelse
-
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
30 g vitlökskross
-
6 g torkad rosmarin
-
4 g paprikapulver
-
16 g joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 330 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,600 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (330 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda ihop linser, potatis-lökblandning och strimlad palsternacka och lägg blandningen i en smord form (1/1GN 65).
Blanda tomatpuré, majsstärkelse, grönsaksbuljongpulver och kryddor med havregrädden. Häll blandningen i formen och rör om. Grädda frestelsen i ugn med kombifunktion (ånga 50%) i 160oC i 50-60 minuter.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på lins-potatisfrestelse med kalltillredningsmetoden finns här.