Frestelse med rökt tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1150 kallrökt tofu Jalotofu
30 g kallsvällande stärkelse
4 dl havredryck glutenfri
1.6 l havregrädde 15% glutenfri
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
3 g torkad timjan
6 g krossad svartpeppar
6 g paprikapulver
16 g joderat salt
4000 g potatis-lökblandning frozen
40 g dijonsenap
20 g vitlökskross

Näringsvärden

116,87 kcal / 489 kJ
Energi
4,65 g
Fett
1,01 g
Mättat fett
14,34 g
Kolhydrater
0,90 g
Socker
0,86 g
Kostfiber
3,19 g
Protein
0,65 g
Salt
Skriv ut

Frestelse med rökt tofu

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,000 kg

Vegansk

Allergener: soja, senap
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienserna. Skär tofun i kuber. Om du använder dig av frysprodukter, temperera dem över natten i kylen. Blanda stärkelsen i havredrycken under kraftig vispning. Tillsätt havregrädde och kryddor. Blanda potatis-lökblandningen och tofutärningarna med havregräddsåsen. Rör om blandningen och häll den i en GN-form. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC tills rättens inre temperatur är +80oC.

TIPS! Man kan ersätta röktofun med marinerad eller naturell Jalotofu om man vill ha en mildare smak på frestelsen.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Linslasagnette
seuraava
Kållåda med pulled havre
edellinen
Linslasagnette
seuraava
Kållåda med pulled havre