Ingredienser
-
4265 g potatisstrimlorkokta
-
385 g löktärningarfrysta
-
280 g sojakrosstorr
-
107 g rypsolja
-
128 g sojasås
-
23 g paprikapulver
-
13 g joderat salt
-
4 g osaltad grillkrydda
-
2 g torkad timjan
-
2 g krossad svartpeppar
-
1,35 l havregrädde 15% glutenfri
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg
Vegansk
Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs
Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp kokt potatisstrimla, löktärningar, sojakross, rypsolja, sojasås och torrkryddor i en GN 1/1 -form. Blanda ihop och låt stå och dra en stund så att sojakrosset kan dra till sig smaker.
Tillsätt havregrädde och mixa slät.
Grädda i 160 grader i ca. 50-60 minuter.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.