Ingredienser
-
315 g löktärningarfrysta
-
855 g potatistärningarokokta
-
1145 g blandade rotsakstärningarfrysta
-
44 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
2 g lagerblad
-
2 g hel kryddpeppar
-
3,65 l vatten
-
22 g vitlökskrosskonserverad
-
175 g tomatpuré
-
159 g kryddgurka i tärningar
-
32 g osötad citronsaft
-
19 g rödvinsvinäger
-
6 g socker
-
950 g svarta bönorkonserverade
-
317 g kallrökt tofuJalotofu
-
22 g dillfryst
Tillredning
Portionsstorlek: 355 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 7,100 kg
Vegansk
Allergener: soja, selleri, vete
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (355 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp lök, potatis- och rotsakstärningar, grönsaksbuljongpulver och kryddor i en gryta. Tillsätt vatten. Koka tills rotsakerna har mjuknat.
Tillsätt vitlökskross, tomatpuré, saltgurka i tärningar, citronsaft, rödvinäger och socker. Koka en stund.
Skölj de svarta bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt dem i soppan. Riv eller tärna röktofu och tillsätt i soppan. Hetta upp men koka inte mer. Till sist tillsätt dill. Servera med havrefraiche.