Ingredienser
-
1245 g potatisskivorkokta
-
760 g aubergineskivorfrysta
-
800 g zucchiniskivorfrysta
-
335 g löktärningarfrysta
-
711 g Tarhurin papu -bondbönskross mörk (färsk)
-
1780 g tomatkross
-
9 dl havregrädde 15% glutenfri
-
40 g majsstärkelse
-
40 g rödvinsvinäger
-
27 g socker
-
18 g joderat salt
-
1 g krossad svartpeppar
-
1 g malen kryddpeppar
-
4 g malen kanel
-
2 g torkad oregano
Tillredning
Portionsstorlek: 305 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,100 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V
Klimatavtrycket för en portion (305 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Blanda ihop makaroner, löktärningar och Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt. Häll blandningen i en smord form (GN1/1 65). Blanda ihop vatten, havregrädde, grönsaksbuljongpulver, salt och kryddor. Häll spadet i formen med makaronerna. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i 50-60 minuter.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.