Ingredienser
-
840 g röda linsertorkade
-
420 g löktärningarfrysta
-
63 g vitlökskrosskonserverad
-
29 g ingefärspasta
-
126 g rypsolja
-
21 g curry-kryddblandning
-
12 g paprikapulver
-
8 g spiskummin
-
8 g malen koriander
-
4 g chilipulver
-
2 g malen kanel
-
1,7 l vatten
-
2105 g tomatkross
-
10 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
8,5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
420 g spenatbladfrysta
-
30 g joderat salt
-
34 g socker
Tillredning
Portionsstorlek: 305 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,100 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (linsgryta 305 g och korn/havre 195 g): 0,5 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj linserna med kallt vatten och låt dem rinna av.
Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt lök, vitlök, ingefära och torrkryddor. Fräs en stund.
Tillsätt linser, vatten, tomatkross och grönsaksbuljongpulver. Småkoka tills linserna har mjuknat.
Tillsätt spenat och havregrädde.
Till sist smaksätt med salt och socker. Servera med korn- eller havregryn.