Ingredienser
-
93 g rypsolja
-
370 g löktärningarfrysta
-
1850 g kålrottärningarfrysta
-
19 g vitlökskrosskonserverad
-
9 g ingefärspasta
-
190 g tomatpuré
-
22 g curry-kryddblandning
-
11 g spiskummin
-
9 g garam masala krydda
-
1,85 l vatten
-
44 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
1395 g kikärterkonserverade
-
9,5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
11 g joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 315 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,300 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (curry 315 g och korn/havre): 0,5 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp rypsoljan i en gryta. Tillsätt lök, kålrotstärningar och kryddor. Fräs en stund. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongpulver. Småkoka tills kålrotstärningarna har mjuknat. Tillsätt vatten vid behov.
Tillsätt kikärter och havregrädde. Rör om och hetta upp. Till slut smaksätt med salt. Servera med kokt korn eller havre.