Ingredienser
-
2,1 l vatten
-
255 g löktärningarfrysta
-
35 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
5 g paprikapulver
-
3 g torkad timjan
-
2 g krossad svartpeppar
-
1 g hel kryddpeppar
-
42 g sojasås
-
10 g vitlökskrosskonserverad
-
42 g senap
-
2 dl vatten
-
60 g majsstärkelse
-
6,35 dl havregrädde 15% glutenfri
-
1500 g Härkis bondbönsstrimlor naturella
Tillredning
Portionsstorlek: 225 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,500 kg
Vegansk
Allergener: soja, senap, ärt
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (Härkissås 225 g och potatis 240 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp vatten, löktärningar, kryddor och sojasås i en gryta och hetta upp. Tillsätt senap.
Red med en majsstärkelse-vattenblandning och koka ett tag.
Tillsätt havregrädde.
Tillsätt bondbönsstrimlor och hetta upp (om du vill, kan du förvärma bondbönsstrimlorna med ångstek i GN-former i en ugn med kombifunktion). Servera med kokt potatis.