Ingredienser
-
1150 g kallrökt tofuJalotofu
-
4000 g potatis-lökblandningfryst
-
1.6 l havregrädde 15% glutenfri
-
4 dl havredryck glutenfri
-
50 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
40 g dijonsenap
-
30 g majsstärkelse
-
20 g vitlökskross
-
3 g torkad timjan
-
6 g krossad svartpeppar
-
6 g paprikapulver
-
16 g joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 6,000 kg
Vegansk
Allergener: soja, senap
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (frestelse 300 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skär tofun i tärningar. Lägg potatis-lökblandningen och tofutärningarna i en smord form (GN 1/1 65). Blanda kryddor, grönsaksbuljongpulver, havredryck och majsstärkelse i havregrädden och rör om omsorgsfullt. Häll gräddblandningen i formen och blanda om. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i ca. en timme.
TIPS! Ifall man önskar en mildare smak på frestelsen kan man ersätta röktofun med okryddad eller marinerad Jalotofu.
Använder ni er av kalltillredningsmetoden i er mattjänst. Recept på röktofufrestelse med kalltillredningsmetoden finns här.