Matig linsgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
840 g röda linser torkade
420 g löktärningar frysta
63 g vitlökskross konserverad
29 g ingefärspasta
126 g rypsolja
21 g curry-kryddblandning
12 g paprikapulver
8 g spiskummin
8 g malen koriander
4 g chilipulver
2 g malen kanel
1,7 l vatten
2105 g tomatkross
10 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
8,5 dl havregrädde 15% glutenfri
420 g spenatblad frysta
30 g joderat salt
34 g socker

Näringsvärden

429 kJ / 103 kcal
Energi
4,52 g
Fett
0,28 g
Mättat fett
10,24 g
Kolhydrater
1,83 g
Kostfiber
4,03 g
Protein
0,65 g
Salt
Skriv ut

Matig linsgryta

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 305 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,100 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (linsgryta 305 g och korn/havre 195 g): 0,5 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj linserna med kallt vatten och låt dem rinna av.

Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt lök, vitlök, ingefära och torrkryddor. Fräs en stund.

Tillsätt linser, vatten, tomatkross och grönsaksbuljongpulver. Småkoka tills linserna har mjuknat.

Tillsätt spenat och havregrädde.

Till sist smaksätt med salt och socker. Servera med korn- eller havregryn.

edellinen
Pasta limonello
seuraava
Seitankebabfrestelse
edellinen
Pasta limonello
seuraava
Seitankebabfrestelse