Gräddig rotsakscurry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
93 g rypsolja
370 g löktärningar frysta
1850 g kålrottärningar frysta
19 g vitlökskross konserverad
9 g ingefärspasta
190 g tomatpuré
22 g curry-kryddblandning
11 g spiskummin
9 g garam masala krydda
1,85 l vatten
44 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
1395 g kikärter konserverade
9,5 dl havregrädde 15% glutenfri
11 g joderat salt

Näringsvärden

353 kJ / 84 kcal
Energi
4,57 g
Fett
0,37 g
Mättat fett
7,04 g
Kolhydrater
1,98 g
Kostfiber
2,75 g
Protein
0,58 g
Salt
Skriv ut

Gräddig rotsakscurry

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 315 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,300 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (curry 315 g och korn/havre): 0,5 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta. Tillsätt lök, kålrotstärningar och kryddor. Fräs en stund. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongpulver. Småkoka tills kålrotstärningarna har mjuknat. Tillsätt vatten vid behov.

Tillsätt kikärter och havregrädde. Rör om och hetta upp. Till slut smaksätt med salt. Servera med kokt korn eller havre.

edellinen
Krämig Hernis-currysoppa
seuraava
Kikärt-morotsbiff
edellinen
Krämig Hernis-currysoppa
seuraava
Kikärt-morotsbiff