Seljanka med röktofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
315 g löktärningar frysta
855 g potatistärningar okokta
1145 g blandade rotsakstärningar frysta
44 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
2 g lagerblad
2 g hel kryddpeppar
3,65 l vatten
22 g vitlökskross konserverad
175 g tomatpuré
159 g kryddgurka i tärningar
32 g osötad citronsaft
19 g rödvinsvinäger
6 g socker
950 g svarta bönor konserverade
317 g kallrökt tofu Jalotofu
22 g dill fryst

Näringsvärden

161 kJ / 39 kcal
Energi
0,60 g
Fett
0,17 g
Mättat fett
5,03 g
Kolhydrater
1,83 g
Kostfiber
2,21 g
Protein
0,47 g
Salt
Skriv ut

Seljanka med röktofu

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 355 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 7,100 kg

Vegansk

Allergener: soja, selleri, vete
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (355 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp lök, potatis- och rotsakstärningar, grönsaksbuljongpulver och kryddor i en gryta. Tillsätt vatten. Koka tills rotsakerna har mjuknat.

Tillsätt vitlökskross, tomatpuré, saltgurka i tärningar, citronsaft, rödvinäger och socker. Koka en stund.

Skölj de svarta bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt dem i soppan. Riv eller tärna röktofu och tillsätt i soppan. Hetta upp men koka inte mer. Till sist tillsätt dill. Servera med havrefraiche.

edellinen
Seitankebabfrestelse
seuraava
Sojakross-potatisfrestelse
edellinen
Seitankebabfrestelse
seuraava
Sojakross-potatisfrestelse