Moussaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
1245 g potatisskivor kokta
760 g aubergineskivor frysta
800 g zucchiniskivor frysta
335 g löktärningar frysta
711 g Tarhurin papu -bondbönskross mörk (färsk)
1780 g tomatkross
9 dl havregrädde 15% glutenfri
40 g majsstärkelse
40 g rödvinsvinäger
27 g socker
18 g joderat salt
1 g krossad svartpeppar
1 g malen kryddpeppar
4 g malen kanel
2 g torkad oregano

Näringsvärden

312 kJ / 75 kcal
Energi
2,53 g
Fett
0,19 g
Mättat fett
9,36 g
Kolhydrater
1,42 g
Kostfiber
2,69 g
Protein
0,44 g
Salt
Skriv ut

Moussaka

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 305 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,100 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V

Klimatavtrycket för en portion (305 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Blanda ihop makaroner, löktärningar och Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt. Häll blandningen i en smord form (GN1/1 65). Blanda ihop vatten, havregrädde, grönsaksbuljongpulver, salt och kryddor. Häll spadet i formen med makaronerna. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 160oC i 50-60 minuter.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Kryddig vebabsås
seuraava
Mormors brunsås
edellinen
Kryddig vebabsås
seuraava
Mormors brunsås