Sojakross-potatisfrestelse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
4265 g potatisstrimlor kokta
385 g löktärningar frysta
280 g sojakross torr
107 g rypsolja
128 g sojasås
23 g paprikapulver
13 g joderat salt
4 g osaltad grillkrydda
2 g torkad timjan
2 g krossad svartpeppar
1,35 l havregrädde 15% glutenfri

Näringsvärden

528 kJ / 126 kcal
Energi
5,37 g
Fett
0,34 g
Mättat fett
13,93 g
Kolhydrater
1,90 g
Kostfiber
4,18 g
Protein
0,59 g
Salt
Skriv ut

Sojakross-potatisfrestelse

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg

Vegansk

Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So, Vs

Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp kokt potatisstrimla, löktärningar, sojakross, rypsolja, sojasås och torrkryddor i en GN 1/1 -form. Blanda ihop och låt stå och dra en stund så att sojakrosset kan dra till sig smaker.

Tillsätt havregrädde och mixa slät.

Grädda i 160 grader i ca. 50-60 minuter.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Seljanka med röktofu
seuraava
Odlarens grönsaksgryta
edellinen
Seljanka med röktofu
seuraava
Odlarens grönsaksgryta