Ingredienser
-
4000 g mjölkfri potatismospelletterfryst
-
7 dl osötad sojadryck
-
10 g joderat salt
-
100 g mjölkfritt margarin
Tillredning
Portionsstorlek: 240 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,8 kg
Vegansk
Allergener: Soja
Märkningar: L, M, G, V, So
Klimatavtrycket för en portion (spenatpannkaka 150 g, äppel-lingonkompott 100 g och potatismos 240 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Häll potatismospelletterna i en form (GN1/1-65). Tillsätt vätska, salt och margarin. Ångkoka i 100oC i ca. 25-30 min. utan lock. Blanda om och servera.
Servera med spenatpannkaka och äppel-lingonkompott.