Ingredienser
-
130 g Hernis safkasuikale -ärtproteinstrimlor
-
790 g fullkornsnudlar
-
160 g löktärningarfrysta
-
660 g paprikamixfryst
-
525 g zucchinitärningarfrysta
-
3,4 l vatten
-
700 g kokosmjölk18 % fett
-
118 g sweet chili-sås
-
42 g vitlökskrosskonserverad
-
23 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
8 g joderat salt
-
5 g paprikapulver
-
11 g curry-kryddblandning
-
3 g chilipulver
-
8 g ingefärspasta
-
3 g krossad svartpeppar
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete, ärt
Märkningar: L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Lägg först Hernis i en GN-form, sedan ett lager av nudlar och till sist grönsakerna.
Blanda ihop ingredienserna till buljongen och häll den i formen.
Grädda i 160 grader i ca. 40 minuter. Du kan röra om grytan en aning under gräddningen, ifall ingredienserna kommer för mycket upp till ytan.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.