Ingredienser
-
240 g sojakrosstorr
-
1405 g fullkornsmakaroni
-
350 g löktärningar
-
3,5 l vatten
-
1,05 l havregrädde 15% glutenfri
-
47 g sojasås
-
33 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
12 g osaltad köttfärskrydda
-
8 g joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 305 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,100 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete, soja
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (305 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp makaroni och lök i en GN-form.
Blanda ihop ingredienserna till buljongen vatten, havregrädde, sojasås och kryddor och häll vätskan i formen.
Grädda i ugn med ångfunktion ( 20% ånga) i 160 grader i ca. 40 minuter. I fall du vill ha mera stekyta, kan du byta till enbart gräddning i mitten av tillredningen.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.