Makaronilåda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
240 g sojakross torr
1405 g fullkornsmakaroni
350 g löktärningar
3,5 l vatten
1,05 l havregrädde 15% glutenfri
47 g sojasås
33 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
12 g osaltad köttfärskrydda
8 g joderat salt

Näringsvärden

479 kJ / 115 kcal
Energi
3,30 g
Fett
0,28 g
Mättat fett
14,87 g
Kolhydrater
2,88 g
Kostfiber
4,94 g
Protein
0,55 g
Salt
Skriv ut

Makaronilåda

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 305 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,100 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete, soja
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (305 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp makaroni och lök i en GN-form.

Blanda ihop ingredienserna till buljongen vatten, havregrädde, sojasås och kryddor och häll vätskan i formen.

Grädda i ugn med ångfunktion ( 20% ånga) i 160 grader i ca. 40 minuter. I fall du vill ha mera stekyta, kan du byta till enbart gräddning i mitten av tillredningen.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Värmande kikärtscurry
seuraava
Kryddig vebabsås
edellinen
Värmande kikärtscurry
seuraava
Kryddig vebabsås