Ingredienser
-
500 g löktärningarfrysta
-
100 g rypsolja
-
435 g paprikatärningarfrysta
-
23 g vitlökskrosskonserverad
-
115 g tomatpuré
-
27 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
12 g paprikapulver
-
10 g joderat salt
-
3 g krossad svartpeppar
-
7 g socker
-
1,1 l vatten
-
333 g havrefraiche 10% glutenfri
-
5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
55 g majsstärkelse
-
1 dl vatten
-
1265 g MUU Fava Nakupala -bondbönsbitar
Tillredning
Portionsstorlek: 210 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,200 kg
Vegansk
Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs
Klimatavtrycket för en portion (Igors Fava 210 g och korn/havre 195 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp rypsoljan i en gryta och tillsätt lök- och paprikatärningar. Fräs.
Tillsätt vitlökskross, tomatpuré, grönsaksbuljongpulver, krossad svartpeppar, paprikapulver, socker, salt och vatten. Koka ett tag.
Blanda ihop havregrädde och havrefraiche.
Blanda majsstärkelse med ett skvätt vatten och lägg i såsen i en tunn stråle.
Smörja en GN-form med formspray och placera bondbönsbitarna jämnt i formen. Häll såsen, som du tillrett, på bitarna och grädda i ugn med kombifunktion i 160 grader i ca. 30 minuter. Tillsätt persilja och gräslök på ytan. Servera med kokt korn, havre eller potatis.