Igors Fava

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
500 g löktärningar frysta
100 g rypsolja
435 g paprikatärningar frysta
23 g vitlökskross konserverad
115 g tomatpuré
27 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
12 g paprikapulver
10 g joderat salt
3 g krossad svartpeppar
7 g socker
1,1 l vatten
333 g havrefraiche 10% glutenfri
5 dl havregrädde 15% glutenfri
55 g majsstärkelse
1 dl vatten
1265 g MUU Fava Nakupala -bondbönsbitar

Näringsvärden

450 kJ / 107 kcal
Energi
5,66 g
Fett
0,73 g
Mättat fett
5,90 g
Kolhydrater
3,17 g
Kostfiber
5,57 g
Protein
0,81 g
Salt
Skriv ut

Igors Fava

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 210 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,200 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V, Vs

Klimatavtrycket för en portion (Igors Fava 210 g och korn/havre 195 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp rypsoljan i en gryta och tillsätt lök- och paprikatärningar. Fräs.

Tillsätt vitlökskross, tomatpuré, grönsaksbuljongpulver, krossad svartpeppar, paprikapulver, socker, salt och vatten. Koka ett tag.

Blanda ihop havregrädde och havrefraiche.

Blanda majsstärkelse med ett skvätt vatten och  lägg i såsen i en tunn stråle.

Smörja en GN-form med formspray och placera bondbönsbitarna  jämnt i formen. Häll såsen, som du tillrett, på bitarna och grädda i ugn med kombifunktion i 160 grader i ca. 30 minuter. Tillsätt persilja och gräslök på ytan. Servera med kokt korn, havre eller potatis.

edellinen
Grusisk kålgryta
seuraava
Gråttofu
edellinen
Grusisk kålgryta
seuraava
Gråttofu