Hernissås med äppelsmak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
133 g rypsolja
20 g curry-kryddblandning
7 g gurkmeja
445 g äppeltärningar frysta
44 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
222 g Hernis safkasuikale -ärtproteinstrimlor
2,2 l vatten
44 g socker
4 g joderat salt
4 g malen vitpeppar
18 g lökpulver
9 g sojasås
60 g osötad citronsaft
4,5 dl vatten
75 g majsstärkelse
4,5 dl havregrädde 15% glutenfri

Näringsvärden

404 kJ / 96 kcal
Energi
6,02 g
Fett
0,54 g
Mättat fett
5,32 g
Kolhydrater
0,49 g
Kostfiber
5,00 g
Protein
0,88 g
Salt
Skriv ut

Hernissås med äppelsmak

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 195 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 3,900 kg

Vegansk

Allergener: soja, ärt
Märkningar: L, M, G, V, So, A

Klimatavtrycket för en portion (sås 195 g och korn/havre 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta. Tillsätt currypulver, kurkuma och äppeltärningar. Fräs en stund.

Sänk värmen och tillsätt Hernis samt grönsaksbuljongpulver. Rör om ett tag och tillsätt vatten i små omgångar så att Hernisen hinner svälla upp och dra till sig smaker.

Tillsätt socker, salt, vitpeppar, lökpulver, sojasås och citronsaft. Hetta upp.

Mixa majsstärkelse och vatten till en slät blandning. Blanda den i såsen genom att röra om hela tiden.

Till slut blanda i havregrädde och hetta upp till serveringstemperatur. Servera med kokt korn eller havre.

Tips! Du kan även svälla upp Hernis i vatten (ca. 2,5 dl vatten/100 g Hernis) och tillsätta den i soppan först i slutet. Minska då vattenmängden du använt till uppsvällningen från vattenmängden i receptet.

edellinen
Mormors brunsås
seuraava
Rostat morotspålägg
edellinen
Mormors brunsås
seuraava
Rostat morotspålägg