Härkisskav

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
545 g löktärningar frysta
1180 g vitkål i strimlor
1053 g Härkis bondbönsstrimlor naturella
147 g rypsolja
60 g mörk sirap
25 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
2 g torkad timjan
4 g krossad svartpeppar
13 g joderat salt
1,265 l vatten

Näringsvärden

484 kJ / 116 kcal
Energi
7,41 g
Fett
0,63 g
Mättat fett
4,21 g
Kolhydrater
1,15 g
Kostfiber
7,55 g
Protein
0,88 g
Salt
Skriv ut

Härkisskav

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 4,000 kg

Vegansk

Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, A

Klimatavtrycket för en portion (Härkisskav 200 g och potatismos 250 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Mät upp lök, kål, bondbönsstrimlor, rypsolja, sirap och kryddor i en GN-form. Blanda ihop.

Tillsätt vatten och grädda i ugnen i 160 grader i 30-40 minuter, tills kålen har mjuknat och  den har fått en aning färg. Rör om i mitten av gräddningen och tillsätt vätska vid behov. Servera med potatismos.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Pålägg med vita bönor och ärter
seuraava
Batat och linssoppa
edellinen
Pålägg med vita bönor och ärter
seuraava
Batat och linssoppa