Ingredienser
-
475 g löktärningarfrysta
-
43 g rypsolja
-
3 g paprikapulver
-
1 g cayennepeppar
-
630 g passerade tomater
-
53 g tomatpuré
-
32 g vitlökskrosskonserverad
-
123 g sojasås
-
32 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
37 g farinsocker
-
8,35 dl vatten
-
55 g majsstärkelse
-
1,65 dl vatten
-
7,5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
1198 g rostade tofubitar naturellaJalotofu
Tillredning
Portionsstorlek: 205 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,100 kg
Vegansk
Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, Vs, So
Klimatavtrycket för en portion (Gråttofu 205 g och korn/havre 195 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och torrkryddorna.
Tillsätt vatten, passerad tomat, tomatpuré, vitlökskross, sojasås, grönsaksbuljongpulver och farinsocker. Hetta upp.
Lös upp majsstärkelse i kallt vatten och blanda ihop. Låt koka en stund.
Tillsätt sist havregrädde och tofu. Hetta upp och kontrollera smaken. Servera med havre- eller korngryn.