Gråttofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
475 g löktärningar frysta
43 g rypsolja
3 g paprikapulver
1 g cayennepeppar
630 g passerade tomater
53 g tomatpuré
32 g vitlökskross konserverad
123 g sojasås
32 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
37 g farinsocker
8,35 dl vatten
55 g majsstärkelse
1,65 dl vatten
7,5 dl havregrädde 15% glutenfri
1198 g rostade tofubitar naturella Jalotofu

Näringsvärden

555 kJ / 133 kcal
Energi
8,77 g
Fett
0,96 g
Mättat fett
5,88 g
Kolhydrater
0,83 g
Kostfiber
7,02 g
Protein
0,90 g
Salt
Skriv ut

Gråttofu

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 205 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,100 kg

Vegansk

Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, Vs, So

Klimatavtrycket för en portion (Gråttofu 205 g och korn/havre 195 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och torrkryddorna.

Tillsätt vatten, passerad tomat, tomatpuré, vitlökskross, sojasås, grönsaksbuljongpulver och farinsocker. Hetta upp.

Lös upp majsstärkelse i kallt vatten och blanda ihop. Låt koka en stund.

Tillsätt sist havregrädde och tofu. Hetta upp och kontrollera smaken. Servera med havre- eller korngryn.

edellinen
Igors Fava
seuraava
Krämig Hernis-currysoppa
edellinen
Igors Fava
seuraava
Krämig Hernis-currysoppa