Batat och linssoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
230 g löktärningar frysta
94 g rypsolja
28 g paprikapulver
585 g morotstärningar frysta
1165 g batattärningar frysta
38 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
2 g krossad svartpeppar
5,2 l vatten
875 g röda linser torkade
300 g tomatpuré
33 g osötad citronsaft
12 g joderat salt
15 g socker
2 g chilipulver

Näringsvärden

294 kJ / 70 kcal
Energi
1,65 g
Fett
0,13 g
Mättat fett
9,48 g
Kolhydrater
1,52 g
Kostfiber
3,50 g
Protein
0,48 g
Salt
Skriv ut

Batat och linssoppa

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 365 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 7,300 kg

Vegansk

Allergener: inga allergener
Märkningar: L, M, G, V

Klimatavtrycket för en portion (365 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt paprikapulver och lök. Fräs en stund.

Tillsätt morot och batat i tärningar, grönsaksbuljongpulver, svartpeppar och vatten. Låt koka upp tills grönsakerna är mjuka.

Skölj de röda linserna. Tillsätt linserna och tomatpuré i grytan. Koka genom att röra om tills linserna är mjuka. Mosa och tillsätt vatten vid behov.

Tillsätt citronsaft. Till sist smaksätt med salt, socker och om så önskas, med chilipulver.

Tips! Du kan väl låta bli att mosa soppan, ifall det inte finns möjlighet till det. Alternativt kan du använda färdig morots- och batatmos till soppan. Då lönar det sig att koka linserna först och tillsätta mosen efter det.

edellinen
Härkisskav
seuraava
Grusisk kålgryta
edellinen
Härkisskav
seuraava
Grusisk kålgryta