Värmande kikärtscurry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
380 g löktärningar frysta
35 g vitlökskross konserverad
9 g ingefärspasta
95 g rypsolja
25 g curry-kryddblandning
560 g morotsskivor frysta
315 g zucchinitärningar frysta
910 g blomkål fryst
315 g ärter frysta
1585 g tomatkross
794 g kokosmjölk
1430 g kikärter konserverade
64 g farinsocker
35 g joderat salt

Näringsvärden

412 kJ / 99 kcal
Energi
4,77 g
Fett
2,30 g
Mättat fett
9,00 g
Kolhydrater
2,65 g
Kostfiber
3,25 g
Protein
0,62 g
Salt
Skriv ut

Värmande kikärtscurry

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg

Vegansk

Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (curry 300 g och korn/havre 195 g): 0,5 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt lök, vitlökskross, ingefärspasta och currypulver. Fräs en stund.

Tillsätt morotsskivor och hetta upp en stund.

Tillsätt resten av grönsakerna, tomatkross, kokosmjölk och kikärter. Småkoka genom att röra om tills grönsakerna har mjuknat. Krydda med farinsocker och salt. Slutför med koriander om så önskas. Servera med korn- eller havregryn.

Tips! Om maten lagas för vuxna, passar chili väl till curryn.

edellinen
Varm couscoussallad
seuraava
Makaronilåda
edellinen
Varm couscoussallad
seuraava
Makaronilåda