Ingredienser
-
380 g löktärningarfrysta
-
35 g vitlökskrosskonserverad
-
9 g ingefärspasta
-
95 g rypsolja
-
25 g curry-kryddblandning
-
560 g morotsskivorfrysta
-
315 g zucchinitärningarfrysta
-
910 g blomkålfryst
-
315 g ärterfrysta
-
1585 g tomatkross
-
794 g kokosmjölk
-
1430 g kikärterkonserverade
-
64 g farinsocker
-
35 g joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg
Vegansk
Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (curry 300 g och korn/havre 195 g): 0,5 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Hetta upp rypsoljan i en gryta och tillsätt lök, vitlökskross, ingefärspasta och currypulver. Fräs en stund.
Tillsätt morotsskivor och hetta upp en stund.
Tillsätt resten av grönsakerna, tomatkross, kokosmjölk och kikärter. Småkoka genom att röra om tills grönsakerna har mjuknat. Krydda med farinsocker och salt. Slutför med koriander om så önskas. Servera med korn- eller havregryn.
Tips! Om maten lagas för vuxna, passar chili väl till curryn.