Mormors brunsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
450 g löktärningar frysta
200 g rypsolja
350 g sojakross torr
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
6 g osaltad köttfärskrydda
5 g osaltad grillkrydda
10 g paprikapulver
175 g tomatpuré
50 g sojasås
6 g joderat salt
2,5 l vatten
75 g halvgrovt vetemjöl
0,5 l vatten

Näringsvärden

379 kJ / 91 kcal
Energi
5,50 g
Fett
0,42 g
Mättat fett
4,56 g
Kolhydrater
1,73 g
Kostfiber
5,09 g
Protein
0,84 g
Salt
Skriv ut

Mormors brunsås

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 4,000 kg

Vegansk

Allergener: gluten, soja, vete
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A

Klimatautrycket för en portion (brunsås 200 g och potatis 240 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Hetta upp rypsoljan i en gryta och fräs löken i olja.

Sänk värmen och  tillsätt sojakross, torrkryddor, sojasås och tomatpuré. Blanda ihop en stund.

Tillsätt vatten i små omgångar och koka ett ögonblick.

Blanda vetemjöl och den andra vattenomgången till en redning och blanda ner den i såsen i en tunn stråle genom att röra om hela tiden . Låt koka upp genom att röra om i 5 minuter.

Servera med kokt potatis eller potatismos.

Tips! Du kan även tillsätta det torra sojakrosset  i den färdiga såsen.

 

edellinen
Moussaka
seuraava
Hernissås med äppelsmak
edellinen
Moussaka
seuraava
Hernissås med äppelsmak