Nudelgryta med kokos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
130 g Hernis safkasuikale -ärtproteinstrimlor
790 g fullkornsnudlar
160 g löktärningar frysta
660 g paprikamix fryst
525 g zucchinitärningar frysta
3,4 l vatten
700 g kokosmjölk 18 % fett
118 g sweet chili-sås
42 g vitlökskross konserverad
23 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
8 g joderat salt
5 g paprikapulver
11 g curry-kryddblandning
3 g chilipulver
8 g ingefärspasta
3 g krossad svartpeppar

Näringsvärden

362 kJ / 87 kcal
Energi
2,80 g
Fett
1,99 g
Mättat fett
10,30 g
Kolhydrater
1,71 g
Kostfiber
3,94 g
Protein
0,60 g
Salt
Skriv ut

Nudelgryta med kokos

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete, ärt
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,2 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Lägg först Hernis i en GN-form, sedan ett lager av nudlar och till sist grönsakerna.

Blanda ihop ingredienserna till buljongen och häll den i formen.

Grädda i 160 grader i ca. 40 minuter. Du kan röra om grytan en aning under gräddningen, ifall ingredienserna kommer för mycket upp till ytan.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Kikärt-morotsbiff
seuraava
Varm couscoussallad
edellinen
Kikärt-morotsbiff
seuraava
Varm couscoussallad