Ingredienser
-
545 g löktärningarfrysta
-
1180 g vitkål i strimlor
-
1053 g Härkis bondbönsstrimlor naturella
-
147 g rypsolja
-
60 g mörk sirap
-
25 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
2 g torkad timjan
-
4 g krossad svartpeppar
-
13 g joderat salt
-
1,265 l vatten
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 4,000 kg
Vegansk
Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, A
Klimatavtrycket för en portion (Härkisskav 200 g och potatismos 250 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp lök, kål, bondbönsstrimlor, rypsolja, sirap och kryddor i en GN-form. Blanda ihop.
Tillsätt vatten och grädda i ugnen i 160 grader i 30-40 minuter, tills kålen har mjuknat och den har fått en aning färg. Rör om i mitten av gräddningen och tillsätt vätska vid behov. Servera med potatismos.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.