Ingredienser
-
3,6 l vatten
-
60 g rypsolja
-
2000 g potatistärningarokokta
-
2000 g blandade rotsakstärningarfrysta
-
100 g löktärningarfrysta
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
7 g osaltad köttfärskrydda
-
1000 g Unlimited®-ärtproteinfärs
-
12 g joderat salt
-
12 g persilja
Tillredning
Portionsstorlek: 405 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 8,100 kg
Vegansk
Allergener: senap, selleri, ärt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (405 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp vatten i en gryta och tillsätt lök samt potatis- och rotsakstärningar. Tillsätt även grönsaksbuljongpulver, köttfärskrydda och rypsolja. Koka tills potatisarna och rotsakerna har mjuknat.
Tillsätt en aning smulten vegofärs samt salt och hetta upp den. Kontrollera smaken och tillsätt salt vid behov.
Dekorera med persilja.