Ingredienser
-
Fyllning
-
1655 g kikärtercanned, drained
-
65 g Hernis safkarouhe ärtproteinfärs
-
190 g purjolök
-
175 g soltorkad tomat i tärningarin oil
-
150 g mangochutney
-
1250 g havrefraiche 10% glutenfri
-
31 g curry-kryddblandning
-
13 g lökpulver
-
95 g osötad citronsaft
-
19 g joderat salt
-
6 g krossad svartpeppar
-
3,15 dl vatten
-
Ungspotatis
-
3765 g mjölig potatis med skal
-
38 g rypsolja
Tillredning
Portionsstorlek (fyllning): 200 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner (fyllning): 4,000 kg
Vegansk
Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
OBS: Näringsvärdena som anges i det här receptet gäller endast Hernisfyllningen. Näringsvärdena för ungspotatisarna framgår ur det här receptet.
Klimatavtrycket för en portion (Hernisfyllning 200 g och ungspotatis 175 g ): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Fyllning
Tvätta och finhacka purjolöken. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och låt den dra minst en timme före serveringen. Servera med ugnspotatis.
Ugnspotatis
Tvätta och skölj potatisarna noggrant. Massera in rypsolja på ytan och stick några hål med gaffel i skalet. Placera potatisarna i en GN-form på bakplåtspapper.
Ugnsbaka med varmluft i 200 grader i 50-60 minuter. Kontrollera att potatisens yta inte mörknar för mycket.
Skär ett snitt på potatisens yta och tryck på sidorna så att potatisen öppnar sig en aning. Servera ugnspotatisarna med Hernisfyllning.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.