Ingredienser
-
655 g svarta bönorkonserverade
-
2855 g potatisstrimlorkokta
-
715 g paprikamixfryst
-
643 g Härkis original -bondbönskross
-
345 g löktärningarfrysta
-
74 g tacokryddaSanta Maria
-
9 g joderat salt
-
5,75 dl havregrädde 15% glutenfri
-
715 g tomatkross
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg
Vegansk
Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,4 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Låt de svarta bönorna rinna av.
Mät upp potatisstrimlor, paprikatärningar, de avrunna svarta bönorna, Härkis, lök och kryddor i en smord form (GN 1/1-65). Blanda ihop.
Tillsätt havregrädde samt tomatkross och mixa slätt.
Grädda i ugn med kombifunktion (20% ånga) i 160 grader i ca. 1 timme.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.