Texmex-potatisgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
655 g svarta bönor konserverade
2855 g potatisstrimlor kokta
715 g paprikamix fryst
643 g Härkis original -bondbönskross
345 g löktärningar frysta
74 g tacokrydda Santa Maria
9 g joderat salt
5,75 dl havregrädde 15% glutenfri
715 g tomatkross

Näringsvärden

394 kJ / 94 kcal
Energi
2,60 g
Fett
0,22 g
Mättat fett
12,29 g
Kolhydrater
2,43 g
Kostfiber
3,83 g
Protein
0,57 g
Salt
Skriv ut

Texmex-potatisgryta

Ingredienser

Tillredning

Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,000 kg

Vegansk

Allergener: ärt
Märkningar: L, M, G, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,4 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Låt de svarta bönorna rinna av.

Mät upp potatisstrimlor, paprikatärningar, de avrunna svarta bönorna, Härkis, lök och kryddor i en smord form (GN 1/1-65). Blanda ihop.

Tillsätt havregrädde samt tomatkross och mixa slätt.

Grädda i ugn med kombifunktion (20% ånga) i 160 grader i ca. 1 timme.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Odlarens grönsaksgryta
seuraava
Spaghettigryta med tomat
edellinen
Odlarens grönsaksgryta
seuraava
Spaghettigryta med tomat