Ingredienser
-
855 g fullkornsspaghetti
-
255 g sojakrosstorr
-
345 g löktärningarfrysta
-
155 g soltorkad tomat i tärningari olja
-
2,6 l vatten
-
1570 g passerade tomater
-
7,25 dl havregrädde 15% glutenfri
-
23 g vitlökskrosskonserverad
-
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
23 g balsamvinäger
-
14 g mörk sirap
-
1 g torkad oregano
-
1 g torkad basilika
-
1 g torkad rosmarin
-
3 g krossad svartpeppar
Tillredning
Portionsstorlek: 300 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner 6,000 kg
Vegansk
Allergener: gluten, soja, vete
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (300 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp spaghetti, sojakross, lök och en soltorkad tomattärning i en GN-form.
Blanda ihop ingredienserna till buljongen och häll den i formen.
Grädda i 160 grader i ca. 50 minuter.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.