Seitankebabfrestelse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
3335 g potatisskivor kokta
1000 g gula morotsstrimlor frysta
335 g löktärningar frysta
1000 g seitan-kebabstrimlor
3 g torkad oregano
7 g spiskummin
7 g paprikapulver
7 g vitlökspulver
21 g joderat salt
1,15 l havregrädde 15% glutenfri

Näringsvärden

498 kJ / 119 kcal
Energi
5,06 g
Fett
0,37 g
Mättat fett
12,12 g
Kolhydrater
1,51 g
Fibre
5,43 g
Protein
0,60 g
Salt
Skriv ut

Seitankebabfrestelse

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 310 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,200 kg

Vegansk

Allergener: gluten, vete, bockhornsklöver
Märkningar: L, M, V, Vs, A

Klimatavtrycket för en portion (310 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Lägg potatisstrimlor, morotsstrimlor, lök och seitankebabstrimlor i en smord GN-form.

Blanda kryddorna med havregrädde och tillsätt buljongen i formen. Rör om varsamt så att buljongen och kryddorna fördelar sig jämnt i formen.

Grädda i ugn med ångfunktion (20% ånga) i 160 grader i 1 timme tills även morotsstrimlorna har mjuknat och frestelsen har fått färg.

OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.

edellinen
Matig linsgryta
seuraava
Seljanka med röktofu
edellinen
Matig linsgryta
seuraava
Seljanka med röktofu