Ingredienser
-
3335 g potatisskivorkokta
-
1000 g gula morotsstrimlorfrysta
-
335 g löktärningarfrysta
-
1000 g seitan-kebabstrimlor
-
3 g torkad oregano
-
7 g spiskummin
-
7 g paprikapulver
-
7 g vitlökspulver
-
21 g joderat salt
-
1,15 l havregrädde 15% glutenfri
Tillredning
Portionsstorlek: 310 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 6,200 kg
Vegansk
Allergener: gluten, vete, bockhornsklöver
Märkningar: L, M, V, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (310 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Lägg potatisstrimlor, morotsstrimlor, lök och seitankebabstrimlor i en smord GN-form.
Blanda kryddorna med havregrädde och tillsätt buljongen i formen. Rör om varsamt så att buljongen och kryddorna fördelar sig jämnt i formen.
Grädda i ugn med ångfunktion (20% ånga) i 160 grader i 1 timme tills även morotsstrimlorna har mjuknat och frestelsen har fått färg.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.