Ingredienser
-
945 g fullkornspasta
-
1263 g rostade tofubitar kryddatJalotofu
-
475 g löktärningarfrysta
-
5 dl havregrädde 15% glutenfri
-
625 g havreyoghurt naturell 2.5%
-
2,35 l vatten
-
27 g vitlökskrosskonserverad
-
33 g ingefärspasta
-
32 g socker
-
100 g osötad citronsaft
-
2 g cayennepeppar
-
19 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
-
13 g joderat salt
-
10 g gurkmeja
-
3 g paprikapulver
Tillredning
Portionsstorlek: 295 gram
Totalmängd receptet för 20 portioner: 5,900 kg
Vegansk
Allergener: gluten, soja, vete, senap
Märkningar: L, M, V, So, Vs, A
Klimatavtrycket för en portion (295 g): 0,2 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) betyder den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Mät upp pasta, tofu och lök i en GN-form. Blanda ihop.
Blanda ihop ingredienserna till buljongen och häll den i formen.
Grädda i ugn med ångfunktion (20% ånga) i 160 grader i ca. 45 minuter. Låt rätten stå och dra en stund före serveringen.
OBS! Receptet lämpar sig sådant också för kalltillredning. Kom ihåg att lägga vikt vid att temperera ingredienserna rätt.